Rozdíly mezi svatebními razítky

Nevíte jaký typ svatebního razítka si koupit? Zda je rozdíl v gumovém razítku či razítku lepeném na dřevě? Bude razítko připravené ihned k použití nebo s ním budu muset doma ještě něco dělat? A má to vliv na funkčnost či otisk razítka?

Toto jsou nejčastější dotazy ohledně razítek a já bych Vám zde ráda vysvětlila všechny rozdíly. V nabídce mám tři druhy svatebních razítek a to gumová, lepená na dřevě a gravírovaná. Dále také klasické razítkovací strojky. Na začátek musím říct, že v kvalitě tisku v nich rozdíl není, pokud si tedy to gumové sestavíte doma správně.



V článku budu používat pojem CLING pěna. Ráda bych Vám hned na úvod vysvětlila k čemu slouží. Cling pěnu používám u razítek lepených na dřevo. Když si koupíte jen gumu, doporučuji pěnu přikoupit. Je to speciální pěna, vysoká tak 1cm a zajistí Vám rovnoměrně rozložený tlak na razítko. Tudíž se Vám razítko obtiskne kvalitněji než kdyby bylo nalepeno bez pěny na dřevě nebo jiném materiálu. Samozřejmě, že jde tisknout i bez ní, ale nedocílíte tím tak kvalitní otisk. Pokud se rozhodnete cling pěnu vynechat a lepit gumové razítko na něco pevného, myslete také na to, čím lepíte. Velmi nevhodná je tavná pistole, která Vám udělá hrboly pod razítkem a otisk razítka už nikdy nebude ideální.



Začneme těmi nejprodávanějšími a pojedeme dolů :). Ráda bych Vám tedy představila razítka gravírovaná. Toto razítko Vám dojde domů už celé zkompletované a po vybalení z obálky můžete hned tiskat. Je vyrobeno z kvalitní razítkovací gumy (šedá nebo modrá, vliv na tisk to nemá) a nalepeno na speciální cling pěnu a to celé nalepeno na dřívko z masivu, které je hoblováno speciálně pro naši firmu. Váš motiv, který jste si na razítko zvolili je pak v trošku menším provedení vygravírován (vypálen) na dřívko.



Ukázka jak je razítko podlepeno pěnou.



Dále máme v nabídce razítka lepená na dřevě. Je to to samé razítko jako předchozí verze. Guma lepená na cling pěně a to celé lepeno na masivní dřevo. Jediný rozdíl je v tom, že motiv tam již vygravírován není. Razítko můžete vybalit z obálky a hned tiskat.



Ukázka nalepení razítka.



A nejlevnější varianta je pouze razítkovací guma. Zde je potřeba si razítko ještě nějak doma "sestavit". Buď jej na něco nalepit, protože nemá žádné držátko. Nejlépe přikoupit výše zmiňovanou cling pěnu pro zajištění lepšího otisku.  Tou celé razítko podlepit (pěna má jednu stranu lepící) a pokud stále nevíte jak razítko "uchytit" aby se Vám s ním dobře manipulovalo a bylo ho za co držet, máme v nabídce i speciální akrylové bločky na svatební razítka. Razítko nalepené na cling pěně krásně na akryl přilne. Takže se nemusíte bát že nebude držet.



Gumové razítko nalepené na cling pěně a přitisklé na akrylový blok.



Pokud stále nevíte jaká varianta je pro Vás nejlepší nebo si nejste jistá, klidně nám napište. Vaše dotazy rádi zodpovíme.