Výroba a cena individuálního razítka

Hodně se nás ptáte, jak postupovat, když chcete vyrobit své vlastní razítko nebo logo. Odpověď je jednoduchá - pošlete nám e-mail s popisem jak má razítko vypadat a pokud máte, tak i podklady. Když podklady nemáte, ale máte jen nápad či vizi jak má razítko vypadat, zkuste nám svoji představu popsat co nejdetailněji nebo naposílat i obrázky a popsat, co se Vám líbí či nelíbí. Ať prostě víme, od čeho se odpíchnout :)

Hodně se ptáte na cenu. Pokud máte kvalitní poklady a není třeba je upravovat, stačí nám sdělit velikost požadovaného razítka a typ provedení (Ten je popsán v článku "rozdíly mezi razítky"). Dle toho jsme pak schopni Vám říct cenu. Menší zádrhel je pak v tom, když podklady nejsou kvalitní nebo je zákazník nemá. Hodně toho ale zvládáme udělat z naposílaných obrázků.



Pojďme se na to podívat blíže. Abychom mohli vyrobit kvalitní razítko, potřebujeme kvalitní podklady. To je prostě základ. Vyrobit se dá sice všechno, ale ne vše se dá pak použít a razítkovat s tím. Nejlepší je, když máte už soubor přímo do grafika. Tam stačí pár malých úprav a je to. Nebo aspoň kvalitní PDF soubor, z toho se dá také vytáhnout hodně. Obecně platí, že čím detailnější razítko máte, tím to bývá na podklady náročnější.

Pojďme si tedy ukázat dva druhy podkladů - jeden vektorový ve křivkách a jeden stažený obrázek z internetu. Poznáte který je který? Myslím, že určitě ano. Ale pojďme si říct, co to ten vektor je. Vektor nevzniká tím, že vložím obrázek do grafického programu. Stále to je obrázek. Je potřeba jej převést či obkreslit na křivky. Vektor můžete zvětšovat třeba na 50x50 metrů a stále bude kvalitní. Co je to vektor Vám více poradí třeba Wikipedie. Ale pojďme se podívat na ukázky, kde to určitě pochopíte nejlépe.

Pro představu tu máme koláž dvou obrázků. Ten vpravo je rastrový obrázek. Vlevo je vektor. Můžete si povšimnout, že rastr je rozmazaný a jako by čtverečkovaný. Toto vše se přenáší na razítko. Přitom vektorový obrázek vlevo je stále stejně kvalitní. Oba obrázky jsou zvětšeny na velikost 30x30 cm.



Dále pro lepší představu máme ještě jednu koláž. Vektor se skládá z křivek, které definují objekt. U motýla si můžete všimnout modrých čar, které vedou přesně kolem černého obrysu, je to takové celé "čisté". U rastrových obrázků tomu tak není a mnohdy ani nepoznáte, co je to za objekt.



Hodně se také množí požadavky vyrobit razítko přesně jako obrázek. Teď je hodně moderní typ water coloring. Opravdu z obrázků, který má vypadat, že je malovaný akvarelovými barvami razítko vyrobit nedokážeme. Je potřeba si uvědomit, že razítko tiskne jen jednu barvu. Nikoliv celou škálu barev. Samozřejmě by obrázek šel upravit na podobu razítka, ale trvalo by to nějaký čas a ten by se Vám započítal do ceny razítka. Navíc za takto složitější grafické práce se platí záloha předem. Pokud ale stále máte zájem, není problém se také domluvit.




Takže závěrem? Pošlete nám co máte, sdělte aspoň velikost požadovaného razítka a domluvíme se, zda jsou potřeba úpravy malé či větší. Nic neděláme bez Vašeho souhlasu, takže se nemusíte bát, že za odeslání e-mailu si budeme účtovat horentní částky.

Inspirovat se můžete i u nás na stránkách. Máme kategorii se zakázkovými razítky:
- OSOBNÍ zakázková razítka
- SVATEBNÍ zakázková razítka
- OSTATNÍ zakázková razítka

Tyto produkty jsou mimo nabídku našeho e-shopu a byly řešeny individuálně. Některé jsou naše návrhy a lze je pro Vás znovu vystavit a vyrobit. Některé jsou návrhy zákazníků a u těchto razítek neukládáme zdrojové soubory a není možné je znovu vyrobit. Stejně tak jako s razítky, které si dodáte. Po vyrobení soubory mažeme a není možné, že by byly vyrobeny pro dalšího zákazníka. To pouze v případě, že jsme motiv vyrobily my. Pak si motiv ukládáme a je možné jej znovu vyrobit.